January 9, 2017

HAPPY NEW YEAR 2017!




Hai.

Assalammualaikum...


Hah nampak baru nak wish tahun baru.. hahahaha padahal dah berapa minggu masuk tahun baru ini. Maaflah, Bukan busy, Tapi sebab blog ini, ada problem sikit so memang takde mood nak update apa-apa di samping kemalasan melampau. huh! itu jujur. HAHAHAHA



APA AZAM TAHUN BARU?

Sama macam tahun lepas ke? Jangan lah begitu. 


So sempena tahun baru ini kan? Nak buat perubahan sikit lah untuk blog ini. SisT is my username for semua post yang akan ditaip. So means lepas ini, takyah taip panjang-panjang nama i.. taip Sis T je. Okay? DEAL!

Apa rancangan SisT untuk tahun ini (2017)?

 (1) Travel!

       Yesss! travel itu penting... Kemana SisT pergi tahun ini? Itu biarlah rahsia buat sementara waktu. SisT going flow je sampai lah tarikh nak travel itu.. wahh seronoknya! taksabar nak bercuti *joget* Penatlah asyik kerja je kan? travel ini, adalah one of my rewards for my self.. so taksalah kan?

(2) Positive person
     Inshaallah untuk tahun ini, SisT cuba berpandangan positif dengan setiap apa yang terjadi.. Semoga SisT sentiasa kuat dan tabah untuk hadapi semua dugaan dan di permudahkan untuk menjadi lebih baik ke arah kebaikan. Doakan ye? Aminn.. Inshaallah.

(3) Cari Seseorang.
     Disebabkan pada tahun 2017 ini, SisT sudah 25tahun.. SisT berharaplah sangat dapat menamatkan zaman bujang ini secepat mungkin, walaupun sekarang memang SisT takde sesiapa yang istimewa. *sedih* HAHAHAHA 

 (4) Aktif blogging.
      HAH! ini tiap tahun berazam, sejak mula kerja dulu. Tapi disebabkan kepenatan melampau selalu SisT lupakan hasrat untuk membuat post terbaru dan akhirnya blog kembali usang. Kalau tengok kat sidebar bahagian flasback, 2016 adalah paling malas update blog. Maafkan SisT, inshaallah SisT CUBA TERBAIK untuk update blog ini. Okay?

Lamanya tak update blog sepanjang cerita harini.
Nanti ada masa, kita cerita lagi ye? esok SisT kerja hooiiii.. cuti dua hari takcukup lah. Penat takhabis hilang lagi. HAHAHAHAHA

Oklah. Bye.

xoxo,
SisT

November 15, 2016

PJJ study or Working?

Assalammualaikum..
Hi.
Semalam #supermoon, siapa tengok supermoon semalam? Area rumah tehaa.. awan tebal macam nak hujan tapi tak hujan pun. So memang taknampak apa lah kan? Takde rezeki...

Harini kerja seperti biasa tetiba rajin pulak nak update blog pagi-pagi ini before pergi kerja. Alamaklum lah.. kerja masuk pukul 9pagi, gerak naik motor. So takde menghadap jem teruk sangat 😌

Sebenarnya tehaa nak sambung belajar (Degree) tapi nak buat sambil berkerja (PJJ), susah tak? Aihh 😪 Taktahu lah.. ada yang kata susah tehaa nak kerja semua. Assignment lagi, Test lagi, Quiz.. kerja lagi! Bila fikir balik.. betul juga. Plus tehaa ni bukan lah dalam golongan bijak pandai.. kalau study, study gila-gila baru boleh exam 😂

So apa pendapat korang?
sambung belajar (PJJ) or kerja sahaja sampai kahwen ☺️
Sebab kahwen taktahu bila kan.. hahahaha😂

xoxo,
-tehaalarh-