March 10, 2014

Pray for MH370


Embedded image permalink

Hai everyone. 
it is so many times, i didn't write anything here. So harini, tehaa nak kongsikan tentang MH370. Harini sudah masuk hari ke-3 operasi mencari dan menyelamat aircraft tersebut.
 • Pesawat Malaysia Airlines dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing terputus hubungan dengan Pusat Kawalan Trafik Udara Subang kira-kira pukul 2.40 pagi, awal hari ini.
 • Penerbangan MH370 itu membawa 239 penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal.
 • Malaysia Airlines dalam satu kenyataan memaklumkan pesawat Boeing 777 itu tersebut berlepas dari Kuala Lumpur pada pukul 12.41 pagi Sabtu dan dijangka mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi tadi.
 • Pada jam 10.30 pagi, MAS mengeluarkan kenyataan media bahawa mereka berusaha menghubungi ahli keluarga 239 penumpang dan anak kapal penerbangan 
 •  Ok, atas ini adalah kronologi sedikit tentang MH 370. Tapi tehaa taknak cerita tentang update terkini.. untuk update terkini boleh ke www.astroawani.comhttp://www.malaysiaairlines.com/my/en/site/dark-site.html (http://www.malaysiaairlines.com/hq/en.html

  Banyak sebenarnya, paling senang. buka www.google.com and taip MH370 . A lot of news there. Tehaa nak cerita apa? ok, baca bawah ni dulu .

  Embedded image permalink
     Embedded image permalink

  Apa perasaan anda, bila baca luahan atau tagisan seperti ini yang mengharapkan kepulangan orang yang mereka sayangi? 

  sedihnyaa, kepulangan mereka sangat dinanti-nantikan. walaupun tiada seorang pun ahli keluarga mahupun teman/rakan tehaa di dalam MH370, tehaa dapat rasa kesedihan itu. Cuba bayang keluarga mereka sendiri. Sedihnyaaaa... berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul :( 

  Embedded image permalink Embedded image permalink

  The worlds keep praying for you, MH370 . Please comeback safely . 

  Embedded image permalink

  For those country that help to find and rescue aircraft MH370, we as a Malaysians was thankfully to all of you. May god bless you :')

  No comments: