November 2, 2015

CONVOCATION PART 2: SETTLEMENT FEES

Hi & Assalammualaikum semua,

p/s: agak lama juga cerita ini, tapi nak cerita juga 😂

Harini nak cerita konvo part 1 dulu okay. Sebenarnya konvo ini ada step by step.. so just follow the steps, korang takkan salah apa-apa. TRUST ME!


STEP 1: Confirm kan kedatangan.
Hah! Ni korang buka je, pakai handphone.. sekarang most of people pengguna smartphone kan? Takde lah susah mana. p/s: part ini, kalau nak pergi ke taknak pergi ke.. STILL korang kena confirm kan.


STEP 2: Paid the fees.
Ini pastilah kena bayar kan? Semua UNIVERSITI atau kolej yang ada konvo semua kena bayar.. cuma bezanya adalah MAHAL ATAU MURAH. UNISEL? Mahal ke Murah? Soalan cepumas ni *buatmuka*

Yuran konvo unisel, bagi student Diploma (untuk tahun 2015) adalah RM350. hah?! Mahal ke murah.. mesti ada kata mahal, ada yang kata murah. Bagi tehaa, boleh tahan mahalnya TAPI BERBALOI.. kenapa?


Sebab :
✅ baju lengkap topi untuk Diploma. Ada kolej, bayar kadang2 lebih RM350 tapi tiada topi.
✅ Include gambar onstage by profesional photo.
✅ Ofcourse baju. Takde cacat cela. Cantik sangat design tu. Orange+Black.


Itu sebab-sebab tehaa rasa berbaloi sangat. TAPI kalau korang pernah bayar insurans masa awal semester dulu sebanyak RM250, untuk konvo korang just bayar RM100. Hah! Oklah kan? 

Taknampak sangat duit tu keluar.. hahaha
Sebaik-baiknya korang asingkan tepat jumlah yuran. Bila sampai kaunter nak bayar, cakap nak potong apa yang ada.. then dia akan bagitau jumlah korang kena bayar. 

Sebab ada member tehaa, kena bayar RM120 tapi tehaa bayar RM100 je. So tengok korang punya statement la.. berapa balance yang ada.


Cerita settlement fees ini, sampai disini sahaja. Nanti tehaa sambung lagi Part 2- Collect a robe & Rehearsal .. okay 👌😊


much love,
tehaalarh 😘

No comments: