April 19, 2012

Design Fb yg Cool ♥ - Tutorial





Tadi tehaa dok blogwalking, tetiba tertarik dengan satu artikel yang cool gila dari Azzah! So tehaa pun cuba, test dan try larh :D (benda yang sama maksud ok!).

Ini wajah lama, sebelum di Transform kan ;



Ini wajah Facebook selepas di transform ;


-----------------------------
SEBELUM itu tutorial ini sesuai untuk pengguna Google Chorome ok! Sebab tehaa guna chorome, utk pengguna lain, mybe lebih kurang sahaja caranya.

Start Tutorial ;

1- Pergi ke Webstie Ini --> Restyle

2- Pilih larh untuk Facebook/ Tumblr/ Youtube.

3-  Klik Stylish > add to chorome.

4- Klik Install with stylish > reload Fb/Tumblr/Youtube anda

5- Done! :D

Cara nak buangnya pula ;

1- Rujuk gambar

2- Nampak huruf "S" dan ada no 1 kan?!

3-  Klik disitu > Pilih "Delete"

4- Done kembali ke jalan yang benar :D


---------------------

FYI, 
Design ini hanya anda dan pengguna laptop/Komputer anda sahaja boleh lihat. So ini kira memberi kepuasan kepada anda sendiri larh, kalau dah bosan dengan Design Biru+Putih Fb tersebut..hehehe :D

Banyak design yang ada ;


Facebook Colour Pink! 




Facebook Ala-ala Twitter !


SELAMAT MENCUBA!

18 comments:

AMNA said...

salam ^^

Top Referral dah diumumkan eh?

Azzah said...

wah..fb kita jadi hensem kan bila da tukar..

TehaaNFM said...

@AMNA Belum dear :D

TehaaNFM said...

@Azzah A'aah hensem sgt :D #SUKA!

eyka said...

thanx teha .... FB sy dh nmpk COMEL LOTE lah ... hihiiii ... x serabut lg .... :D

TehaaNFM said...

@eykaur welkem :D

CiK FizA said...

wahh~ macam best ! nak try laaa :)

deno said...

bestnye.... thanks sharing! :)

TehaaNFM said...

@CiK FizAtry je :)

TehaaNFM said...

@denour welcome :D

xila riston said...

wahhh theme choki2 ade? ngeeee

TehaaNFM said...

@xila ristonChoki choki? cer check :D

ummi_norseha said...

tq for info...fb akk dh cute skrg..:)
saya suka saya suka..:)

TehaaNFM said...

@ummi_norseha Sama-sama :D

ummi_norseha said...

dh cuba jd,tp bl nk tkr ke wrna laen wrna dh double bl nk remove x blh...xde pn "s"cuma bulatan wrna pink aje..tlg sis..bl on fb,sakit mata...please

TehaaNFM said...

@ummi_norsehaTekan yg wrna pink tu, cer remove satu2.

ummi_norseha said...

ok dik...tq dh blh removw tq so much..:))

TehaaNFM said...

@ummi_norsehaur welcome :)