June 22, 2014

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida


Hai, assalammualaikum...


Pagi ahad ini, tehaa nak sertai satu segmen yang di anjurkan blogger Shida. Syarat dia agak mudah, sebab beberapa syarat pertama. Automatik melayakkan tehaa untuk join segmen ini. hehehe :)


Dalam segmen ini juga, Shida suruh ceritakan pengalaman bersama nuffnang. Ermm.. nak bagitahu ini, tehaa memang suka letak iklan nuffnang. Sebab bagi tehaa, iklan dia sangat strategik. Then tehaa pun, takyah pening-pening fikir nak letak kat bahagian mana. Kalau loading blog pun, takde berat sangat. So totally awesome kalau iklan nuffnang ini! berbanding iklan lain, yang memang kena hari-hari post kat fb, twitter or G+ . 

But, i more things.. yang korang kena tahu. Selama hampir 2tahun tehaa bersama nuffnang, "tehaa tak pernah lagi cashout nuffnang" *bisik*

Seriously! memang takpernah, sebab tak cukup lagi duit nuffnang. Nuffnang ini, memang ramai akui.. sangat susah dapat. Lebih-lebih lagi, blogger yang macam tehaa ini. Satu minggu, satu entri. Hah! kan? hehehe.. BUT IT'S OKAYLAH! sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

So, Kalau korang nak join nuffang ini.. ambil masa atleast satu hari satu kali untuk update blog. Insyaallah berkesan.. dan CUBA BACA TIPS INI, tips itu ditulis oleh Belog Goreng. Agak menarik juga. Korang cubalah satu persatu. BTW, Shida pun ada cerita pasal tips tentang nuffnang ini > TIPS DARI DUNIA SEBENAR SHIDA .

Amboi, panjangnya segmen ini. hah! alang-alang dah menaip, taip saja terus kan. hahaha...

So, sesiapa yang berminat nak join Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida boleh klik banner atas itu, atau klik dibawah ini.


GOOD LUCK.

 photo signature_zpsda3435b3.png

12 comments:

MyCherita said...


Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking senarai perserta dari Segmen I Love Nuffnang by Dunia Sebenar Shida.. Semoga berjaya, salam ceria dari MyCherita

timm bill said...

hai! dari segmen yg sma..slm prkenalan..

timm bill said...

hai! dari segmen yg sma..slm prkenalan..

Shida Radzuan said...

skg tehaa dah pernah cashout ke blm lg? xpelah pelan2 lama2 nnt ok lah..yup! yg penting kena rajin update skurg2nya sehari 1 post mcm kak shida hehee :D

gudluck tehaa :) kak shida BW ya :)
~ www.duniashida.com

TehaaNFM said...

@Shida Radzuantq for BW kak Shida

Cik Itah@RRP said...

salam. selamat bersegmen & all the best. datang dari segmen yang sama :)

http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

Zana Hassan said...

Salam ramadhan.dri segmen sama

Nurul Aini said...

Salam Ramadan.. ^___^
Singgah dari segmen yang sama. http://www.ainizakaria.my/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar_3525.html

Bab iklan itu saya setuju sangat-sangat sebab tak payah nak share hari-hari dkt laman2 sosial kan..Penatlah..hehe. Lepas tempek dekat blog, biar je dia bertukar sendiri.

Btw..semoga berjaya ya. ^____^

Nurul Faiz said...

singgah dari segmen yang sama..
http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
good luck :)

Yumida Huda said...

Assalamualaikum..
Blogwalking dari segmen yg sama
Segmen I Love Nuffnang Forever! Cintaku berbling-bling!!
Jika rajin baca tips Nuff, insha Allah sure ada melekat kan kan...
Selamat menjalani ibadah puasa
Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

Nadratul Syazwana said...

Walaupun nampak sikit sehari satu entry tp sebenarnya memerlukan effort yang betul betul tinggi oh T.T Nad kekadang mampu kekadang tak. Jemput baca entry Nad :)

http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

Azhafizah Md Nor said...

salam ramadhan..singgah dari segmen yang sama..

http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html