September 14, 2012

Letak Watermark via Paint | Tutorial


Assalammualaikum semua,

Ni request pada Ayumi, ni simple takpayah nak download photoscape or photoshop.Sangat mudah :D

Jom mula ;


1.Open 2 windows paint 
   -file gambar yang nak letak watermark
   -file watermark



2.Pergi kat window watermark 
  -click select dan select seluruh gambar watermark ni



3. Kemudian copy gambar watermark yang telah diselect tadi 
   -right click mouse and click copy



4.Pergi kat gambar yang nak diletakkan watermark
   -paste gambar watermark yang telah di copy tadi

5.kemudian click select  dan clik transparent selection


6.Dah jadi transparent kan?



7.Letak watermark tu kat manemane yang rasa sesuai.

8.then save picture

Dah? 
KLIK INI > tanda terima kasih :D

4 comments:

Princess Syazliyana said...

comel je spongebob tu xD nak tryyy jugakkkkkkkk ! thanks thanks :D

TehaaNFM said...

@Princess SyazliyanaGood luck :D

Nisa Greennnpanda said...

wah..thanks ye Teha..
br tau cr nk wat.. ^_^
dh klik2~..

TehaaNFM said...

@Nisa Greennnpandaur most welcome, thanks juga :D