November 29, 2011

80km/hour Membawa Padah!


Tadi tehaa ke sekolah dengan menaiki motorsikal seperti kebiasaannya.Tehaa bawa motor skooter milik adik tehaa.Disebabkan dia takde paper pada hari ini, ayah tehaa suruh tehaa bawa motor dia.

Lemah betul badan tehaa kalau kena bawa motor skooter nie, memang orang cakap senang! sebabnya dia belum naik dengan tehaa lagi.erkk.. Cuba, test, try naik dengan tehaa, comfirm esok anda demam panas.HAHA :D

Ayah tehaa dah pesan jangan bawa laju.JANGAN BAWA LAJU! Tambah lagi ceremah di hospital semasa jaga adik tehaa sakit, kata doktor tu "Lagi laju bawa,Lagi kuat hentakkan, Lagi senang dapat penyakit"

Seriusly, berbirat ayat doktor tue! Dah tehaa dah cuba bawa motor seslow yang mungkin, tapi meter itu yang naik sendiri sampai 80,90km/hour.hihi..boleh tak cakap macam itu? Mahu tehaa kena tumbuk :)

Tadi on-the-way ke sekolah, jumpa kucing mati tepi jalan.Keras woo.. agak-agak mesti motor itu bawa sampai 100km/jam ataupun lebih! ish2.. kesian kucing itu.Tapi tehaa tak dapat nak tolong dia, sebab nak cepat.

Dari rumah tehaa ke sekolah tak jauh mana pun lebih kurang 1km juga larh dan tehaa selalu  bawa motor dengan kelajuan 80km/jam hanya mengambil masa 15minit sampai ke sekolah! 

Ha! cop, jangan kata motor skooter saja.Tehaa dah try motor yang ada gear sekali tau.HAHA :D

Ok, sekarang bagi tahu tehaa 80 hingga 90km/hour laju ke? sila jawab, wahai kaki yang suka naik motor.Bagitahu segera, agar tehaa sedar diri sebelum semuanya terlambat.

2 comments:

b e l l a c h u b b y said...

x agi...
plg smnt pown ats agi...
bwu best bwk..

TehaaNFM said...

@b e l l a c h u b b y HAHA :D xlaju kan?hihi