December 22, 2011

Cara Membuang Virus Spammer Facebook



Pernah ke tidak anda lihat ayat-ayat di atas di wall kawan-kawan atau wall anda sendiri. Itu adalah spammer, spam memang tidak begitu bahaya berbandimg virus.TAPI ia sangat menyemakkan mata.

FYI,Spammer akan tersebar dengan sendirinya tanpa pengetahuan tuan punya nama dan di tag dengan sendirinya kepada kawan-kawan kita.



Tengok betapa tensionnya kawan tehaa ini?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Cara nak buangnya :
1) Log masuk kedalam akaun Facebook anda. 
2) Klik pada menu Account > Privacy Settings. 
3) Pada ruangan Apps and Website, klik pada link edit your setting. 
4) Klik pada remove unwanted and spammy apps. 
5) Kenalpasti apps yang digunakan untuk menghantar spam secara automatik. (apps paling atas adalah yang terbaru) 
6) Apabila sudah dikenalpasti, klik pada tanda X di sebelah apps tersebut. 
7) Klik Remove. 
8) Ulangi langkah 5 hingga 7 untuk remove apps yang lain.
Credit to : PetuaKitaSemua

Atau pergi sahaja di SINI

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Itu sahaja tehaa dapat bantu, tehaa tak tahu macam mana nak buang virus spammer ini.Sebab tak pernah klik pun.

Sesiapa yang belum KLIK, jangan larh gatal tangan KLIK!



2 comments:

iPai said...

thanx sebab share cara ..

dah lama dah tak update pasal virus ni .. nampaknya dah makin banyak cara baru virus ni

TehaaNFM said...

your welcome :D

memang makin banyak, dan makin pening kepala tgk..hihi