January 8, 2012

Memory first week on new year 2012


Hola? eh! memang lama tak meng-update blog tehaa ini.Buktinya, hari dah hari ke-8 dalam tahun baru(2012) tapi entri tehaa sikit saja kan? 3 entri je kot TERMASUK entri ini.HAHA :D



Entri ini tehaa nak cerita pengalaman pertama tehaa bekerja sementara dengan makcik tehaa, just ganti guru yang cuti bersalin larh. Seronok memang seronok, penat pun memang penat.Ermm..tak tahu nak cakap macam mana.hihi

Pada hari pertama budak-budak masuk sesi persekolahan, memang penat sikit. Tehaa kena handle budak yang menangis sebab taknak sekolah.Normal larh kan? first time jumpa ramai kawan.Lagi-lagi budak yang berumur 5tahun.

Tapi yang peliknya, ada budak yang ok nak pergi sekolah TAPI mak ayah yang taknak tinggalkan kawasan sekolah.Aduhai, mak ayah yang tidak senang hati pulak.TERBALIK pula..hehe
One thing i never forget from my life is they call me "CIKGU" 
Itu membuatkan saya tersenyum secara tiba-tiba :) Untuk mendapatkan kata-kata keramat seperti "CIKGU" itu memang susah kan? 

Second day, memang ohsem!! sesi pembelajaran berjalan seperti biasa.Mengajar mereka mengunting kertas, gam kertas, menwarna sesuatu gambar. Itu sangat menyeronokkan sebab kita boleh lihat macam cara tehaa kecik2 dulu pengang gunting.hehe :)

Ok, itu sahaja nak cerita. Bila dah kerja mula larh asyik kira cuti sahaja.HAHA :D kbai.


2 comments:

'Aina Mohd Fauzi said...

wah kak tehaa kerja jadi guru tadika . bestnya ajar budak budak . ^_^

#semoga akak terus sabar melayani kerenah budak budak . hek hek . :D

TehaaNFM said...

@'Aina Mohd Fauzi AMIN ~
Itu yang akak harapkan :)