February 17, 2012

Tambah "Add Page Element" Atas Header | Tuto



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera Semua,

Maksudnya apa?
Kalau anda tak faham, anda pergi ke Dasbord > Layout . Then tengok atas header anda TAKDE page yang tulis "Add A Gadget" kan?Itu la page element.Tuto ini untuk tambah Page element itulah.



Keterangan berdasarkan gambar pula :

Berjalur --> Header
Dalam Kotak --> Page Element yang hendak ditambahkan.

Takfaham lagi? cuba tengok gambar elok-elok dan baca keterangan gambar, Insyaallah anda akan fahami :)

-------------------------------------------------------------------------------------

1- Dashboard > Template > Edit Html > Proceed

2- Cari code 
]]></b:skin>

3- Copy code bawah ini dan paste ATAS code no2.
 #gadget_header{
margin:10px 0;
padding:1%;
width:100%;}

4- cari code
 <div id='header-wrapper'>

5- Copy code bawah ini dan paste ATAS code no4.
<div id="gadget_header">
<b:section class='header' id='gadgetheader' preferred='yes'/>
</div>


6- Preveiw, kalau takde ERROR.Save! :)

7- Check kat Layout anda, ada ke tidak Page Element itu.



2 comments:

hazanis said...

dah cuba tapi tak jadi coz xjumpa kod yg nie..:(

div id='header-wrapper'

TehaaNFM said...

@hazaniscuba cri code seakan2 code itu