January 31, 2011

Student Malaysia di Egypt dirogol,Kita disini BUAT APA??

saya copy and paste dari woot!woot!




Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth??

  • Airport di Alexandria dah tak boleh pakai
  • Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
  • Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
  • Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
  • Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.

SILA BACA DAN LIHAT BETUL2 !!





http://www.facebook.com/pages/Global-Medic-Network/161720120528321?v=wall

http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/

http://www.facebook.com/pages/Selamatkan-pelajar-dan-rakyat-Malaysia-di-Mesir/185618624791964

http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2011/01/krisis-mesirnasib-pelajar-malaysia.html (videos at egypt. must see!)
post credit to UMEK .thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

* p/s : kalau hendak copy and paste terus ke link woot!woot! atau just klik tajuk post .
               tenkiu ~~

2 comments:

Myung Dae said...

Masya Allah . Kemanusiaan manusia sudah hilang sama sekali . Berdoalah mohon kepadanya kesejahteraan . AMIN .

tehaa said...

AMIN ~
SEMOGA SEMUA NYA SELAMAT !