September 3, 2011

Monyet ohh Monkey

Heyp peeps ! Salam 1 blogger..

Mesti anda pelik, kenapa tehaa tetibe nak citer pasal monkey nie.
sebenarnya, masa balik kampung TETIBE terperasan ada monkey la !

so, dengan kesempatan nie. tehaa take picture monkey tue THEN 
buat story larh about a animal ~

Actually monyet nie perangai lebih kurang macam seorang budak yang baru 
nak UP (membesar) larh ! TAPI 

kenapa tingkah lakunya di ketawakan?
adakah sebab ia hanya seekor binatang? 
ATAU ? 
atau pe? 

CUBA bagitahu tehaa, apa alasan anda??
--------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, cuba fikir sekejap !
Budak muda mana yang sanggup panjat pokok kelapa untuk mengambil
kelapa? ADA TAK? 


Tehaa rasa kan? no time no see tau.. sebab bukan calang-calang 
orang yang nak panjat pokok kelapa tue !


Tapi dengan MONYET ! kita boleh suruh panjat then petik,
upahnya pun bukan wang ringgit.. kan? upahnya hanyalah
penjagaan yang rapi, jangan bagi monyet tue KEBULURUNAN..
senang kan?


Sini ada sedikit gambar kelakuan seekor monyet yang di bela
sebaik yang mungkin oleh pakcik saya.

klik bg gemok yew??






ok, dah larh.. jom tengok nie pulak ~! video tanpa di edit ;


video


FYI, 
video nie adalah video percubaan monyet tersebut membuka
kerusi untuk duduk di atasnya. maaf video agak kucarkacir sedikit ~

No comments: