July 12, 2012

Kucing tidur ? Air Liur?


Hai..

Macam lawak sahaja tajuk post kali kan? errmm.. memang lawak dan menyeramkan bagi tehaa.. agak tension dengan kucing ini.Nasib tehaa ini baik, kalau tak memang kena pukullah kucing tu.. huh~

Begini ceritanya...

Setiap pagi pukul 10 atau 11 pagi tehaa akan keluar ke rumah nenek tehaa untuk siapkan adik-adik tehaa ke sekolah kebangsaan(pagi ke sekolah agama).So tehaa keluar saja dari lif tengok ada kucing tido atas motor, takpe lagi rupa-rupanya dia buat air liur sekali da~


Tehaa pun halau cara lembut dan jarak agak jauh."miau.. miau.. turunla" ceh! macam dia faham kan? hehe.. tapi dia taknak turun(sebab dia takfaham kotw --') Tehaa pun start enjin motor..

Tengok gambar atas! Ingatkan dia nak turun, rupanya dia main agah-agah pulak.. aduhai, macam mana nak suruh dia turun nie. Kebetulan ada security guard lalu, tehaa panggil tapi tak dengar kot.. sebab jauh. 

Last-last nampak aunty kedai gunting rambut, tehaa agak rapat juga dengan dia. Depan kedai dia banyak sangat kucing..and dia suka bagi kucing friekies. Tehaa pun minta tolong aunty tu.

Dia umpan kucing itu turun dengan friekies dia lah.


Akhir sekali, kucing itu turun juga --'


P/s: Tehaa admit! tehaa memang takut "sikit" dgn kucing.Kalau kucing tu tidur, tehaa berani pengang tapi kalau tak tidur..Tehaa takkan dekat ~

9 comments:

Masmira Masri said...

laaa rerupanyer kucing pun buat air liur basi....hahahahaa.....kucing ni xperlu ditakotkn....=))

do visit n follow
http://myaleo.blogspot.com/2012/07/singgah-sat.html

TehaaNFM said...

@Masmira Masritu la, dia yg buat air liur basi --'
#tapi still takut ~

♥★ * m!L0 * ★♥ said...

really kucing tu punya air liur? ewwwww. haha

TehaaNFM said...

@♥★ * m!L0 * ★♥ye~ geli btul ~

Princess Syazliyana said...

err ! hahahahaha :P kite suka kucing :D

TehaaNFM said...

@Princess Syazliyanakita xsuka :S

♥★ * m!L0 * ★♥ said...

tapi kan kalau dia tido tak keluar air liur mesti comel :D kan kan?

TehaaNFM said...

@♥★ * m!L0 * ★♥ye kot, tehaa xsuka kucing ni :)

♥★ * m!L0 * ★♥ said...

okay, sometimes kucing tu menggelikan jugak. hihi