October 23, 2011

Jom DEACTIVE FB | Calon peperiksaan


Hola? hehe. HAi semua? adakah anda sihat? Tehaa sihat sahaja.Hari ini, tehaa nak share sikit cara-cara deactive FACEBOOK anda.Tehaa tahu anda semua pasti ada facebook sendiri kan? 

So, tehaa buat tuto ini bagi menyarankan sesiapa yang menduduki peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM atau peperiksaan untuk sem terakhir untuk MENG-DEACTIVEkan facebook anda.

Request from : NurAida

Ok, jom follow stepnya :

1- Log in FB
     - Tengok puas-puas dahulu.Dah puas?

2- Klik Accaunt Settings > Klik Security Setting/Security.

3- Cari then Klik Deactivate your account. (CTRL+F)/rujuk gambar.


4- Isi form dibawah gambar.Tick di this is temporary.i will back.Kotak explain itu suka hati larh nak letak apa.

Kotak dan tulisan yang berhiglight merah sila INGNORE kerana ia hanya akan mengugat niat anda untuk meng-deactive fb anda. ngee ~
5- Password Confirmation. Isi larh password anda eik? :) 

# Dah isi password cepat-cepat Deactivate Now
6- Security Check. Isi sahaja then submit.Jangan fikir panjang lagi demi masa hadapan anda.


7- DONE IT ! akan keluar macam ini .


# Baca dalam kotak yang di higlight itu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SELAMAT MENCUBA!

2 comments:

Scha-Hira said...

Hmm , Apa tujuannyaa ? -.- saya lambat pickup sikit XD

TehaaNFM said...

@Scha-Hira tujuannya utk focus pada pelajaran :)