October 11, 2011

Toilet Cleaner | MUET


Hukhukhuk.. Batuk TAK ingat dunia bila duduk dalam bilik peperiksaan tadi.
Eh ! cop ! ada ke batuk samapai tak ingat dunia? HAHA :D


Seperti yang anda sedia maklum, tadi tehaa ada exam MUET. Gentar lutut !
btw, TAK TUNJUK pun.SABAR bukan main lagi tadi, steady saja tau. Hati TUHAN 
sahaja yang tahu.Sampai-sampai sahaja LEPAK kat waiting room, tunggu untuk di
briefing.Cikgu yang jaga pendaftaran masuk, check particulars. 
Then tunggu giliran untuk dipanggil.


LEPAK dulu..tehaa candidates yang kedua (Candidates B) dan kumpulan no 2.
sound like LUCK kan? sebab number 2 ! HAHA :D apa-pun takboleh.
BTW, tehaa still calm down sehingga bunyi loceng.ting ~
Ouh..it so scared man!! Tehaa tengok examiner yang first itu, garang tau. TAKUUTT ~
before masuk tehaa bilik exam, minum air dulu kan? sebab nanti nak speaking
pulak, huhuhu.


Tehaa duduk di tempat tehaa, dan HUKHUK ! *batuk pertama* Dia bagi masa 1min
untuk baca soalan.Tehaa pun baca larh kan? HUKHUK ! *batuk kedua*
soalan dia ala-ala macam ini ;
"What the most employment given a contribution to society"
Tehaa dapat pekerjaan "Toilet Cleaner". yang candidates lain tehaa TAKTAHU lagi.


Walaweih, 
TAKBOLEH bla pulak.. TETIBA tehaa blur perkataan "Contribution".
So tehaa terus bertanya.Then examiner itu bagitahu dalam BAHASA INGGERIS. 
Nasib tehaa understood apa yang diberitahu.


Aduhai, apa pula tehaa nak MENGARUT pasal "Toilet Cleaner" nieyh! time mencari
point sudah tamat.NOW, discuss that point.MAMPUS !*cakap dlm hati* . MAAF 
teacher, tehaa TERPAKSA mengarut sebab tak dapat fikir pointnya. Dah penat 
mengarut, examiner boleh tanya macam ini ;
Examiner : That's all? any point?
Tehaa     : No.(dengan confiden tehaa menjawab)
Disitu ada 2 kemungkinan, Pertama : Mungkin point tehaa terlalu sedikit. Kedua : 
Mungkin teacher itu suka tehaa merepek. HAHA :D kemungkinan kedua yang TAK 
masuk akal !


Untuk Task B, tehaa dah mula membidas-bidas dengan candidates lain. then conclusion
nya kami berempat memilih pekerjaan yang di bagi pada candidate A.Iaitu ;
The garbage collectors are the most given a contribution to society
And it's over !! tehaa balik rumah seawal jam 9pagi :)




2 comments:

DiDiE eLa said...

u are the toilet cleaners and i'm the road sweepers~haha and i'm blur when i got that point..hahaha btw...gud luck for another 3 more papers..hee =)

Fahtehaa said...

@DiDiE eLa HAHA :D good luck too !